Weer een gezellige avontuurlijke parel

manouhelder 14 februari 2026
Je leest in dit verhaal over Mus. Haar woonplaats wordt overvallen door de piraten van de 5 slangen en ze wordt gestuurd om hulp te halen.
Je wordt meegenomen in het avontuur van Mus, leert daarbij grote mannen met een klein hartje en een kereltje met een kromme rug kennen. Zou het Mus lukken om haar dorp te redden?
Een heerlijk avontuur en ik begrijp waarom dit boek geliefd is bij kinderen! Mus leert veel nieuwe dingen, grenzen opzoeken en hierover gaan maar ook hoe je om moet gaan met emoties en spanningen. Het lukt kapitein Kwaadbaard meer dan eens haar gerust te stellen, daar is dat kleine hartje.

“We zijn gewoon een paar mensen die proberen te overleven. Die anders zijn, die er anders uitzien. Die zich soms eenzaam voelen en nu een beetje troost kunnen vinden bij elkaar. Zoveel verschillen we niet. Eigenlijk zijn we allemaal hetzelfde. Ongeveer dus.”

Meer recensies van manouhelder

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.