Super met een superheldencape

manouhelder 02 februari 2026
Pieter Koolwijk - Missie afbreken

Het derde deel in de serie en wat vind ik het jammer dat deze serie afgelopen is. Dit verhaal lees je door de ogen van Gozert.
Ties wordt ouder en de kleurenbubbel van Gozert wordt steeds kleiner. Hij ontmoet steeds meer wezens zoals hij. Zij zijn hun kleur verloren.
Gozert is niet meer de vrolijke spring in het veld en hij weet niet zo goed meer wat hij is.

Het is prachtig om te lezen hoe Gozert dit ervaart.
Maar vooral welke emoties hierbij horen. Hoe Gozert langzaam zijn kleur verliest. Je leert tijdens het lezen van het verhaal dat het soms goed is om dingen los te laten. Zonder dat je daarbij iets of iemand moet verliezen.
In dit boek nemen we geen afscheid, maar afstand.

Pieter Koolwijk neemt je weer op een prachtige manier meer in dit verhaal. Waarbij humor en verdriet in een hand samen kunnen gaan. Dat een kinderboek je zo kan raken zegt genoeg.

Dit verhaal is super prachtig. Super met een superheldencape om.

Meer recensies van manouhelder