Omdat ik altijd al de jouwe was

manouhelder 04 november 2025
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: LEES DE BOEKEN VAN EMMA ANNA!

Deze boeken zijn alles wat je wilt in een roman, waar taboes worden besproken, waar op een respectvolle manier deze onderwerpen worden aangehaald.
Deze boeken lees je in een ruk uit en ondanks dat ik dit boek lees met een leesclub en we deze pas aan het einde van de maand volledig bespreken kon ik het niet laten om gewoon verder te lezen in plaats van de afgesproken hoofdstukken. Dat zegt genoeg.

In het verhaal volg je Marley die als wees ten vondeling is gelegd bij het ziekenhuis. Wanneer zij een bezoek moet brengen aan de gynaecoloog komt ze er achter dat haar arts een man is. Deze man blijkt Marley eigenlijk al te kennen. Maar dat weet zij niet.
Ze bouwen een band op wanneer hij voor haar besluit te gaan zorgen en haar ‘red’ uit de situatie waar ze nu in leeft.
Het age gap thema vond ik wel spannend, juist omdat dit zo’n taboe is. Maar tijdens het lezen viel dit eigenlijk helemaal niet op.

Meer ga ik er niet over zeggen, want dit boek moet je gewoon gaan lezen.
Ondanks dat deze boeken natuurlijk voor ‘het leuke’ gelezen worden, laat Emma Anna ook goed zien dat je ook comfortabel mag zijn met oncomfortabel zijn.

Meer recensies van manouhelder

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.