Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een boek dat je met een diepe zucht en een glimlach op je gezicht dichtslaat en bij anderen aan wil prijzen

Margje_V 25 april 2024
De verborgen boekwinkel - Evie Woods

Evie Woods woont aan de westkust van Ierland. In haar verhalen probeert ze de magie te laten zien die in ons gewone leven te vinden is. De verborgen boekwinkel is haar vierde roman en haar internationale doorbraak.

In 1921 vlucht Opaline vanuit Frankrijk naar Dublin. Haar broer Lyndon wil haar uithuwelijken en dat is absoluut niet haar ambitie. In Dublin stuit ze onverwacht op een prachtige passie. Boeken! Ze gaat werken in de boekhandel Shakespeare and Company.

2021 Martha vlucht weg bij haar man die haar enorm mishandeld. Ze komt terecht bij een intrigerende dame en gaat bij haar in de huishouding aan het werk. Ze mag in de kelder slapen. In haar slaapkamertje gebeuren gekke dingen. Het hele huis is bijzonder, net zoals haar werkgeefster.

Op een dag komt ze academicus Henry voor het huis tegen, die op zoek is naar een verborgen boekwinkel. De boekwinkel moet toch echt in dezelfde straat gestaan hebben, maar er is niet echt iets over te vinden. In de boekwinkel zou een manuscript van Emily Brontë zijn verborgen. Martha gaat hem helpen in zijn zoektocht.

“Op een plaats die verborgen heet vind je vreemde dingen.”

Ze komen in een bijzondere zoektocht terecht, waar het leven van Opaline Carlisle een grote rol in speelt. Alle puzzelstukjes vinden zich een weg naar hun plek en het past allemaal perfect in elkaar.

“Kinderen zijn de echte pioniers en trekken hun ouders door elke straat of struik op zoek naar waar ze willen. “
Vergeet in dit verhaal de proloog niet en lees haar aan het einde nogmaals door.

“Een boek is zoveel meer dan een informatiedrager.”
En dat is hier zeer zeker het geval. Heel mooi zijn de verschillende verhaallijnen die door elkaar heen lopen, de verborgen boekwinkel, de eigenzinnige mevrouw Bowden. De vroegere tijden, waar vrouwen echt niets voorstelden, de tijd van nu waar een mishandelde vrouw voor zichzelf op mag komen en de magische dingen die in het boek gebeuren. En wat te denken van al die mooie klassiekers die voorbijkomen.

‘Een boek dat je met een diepe zucht en een glimlach op je gezicht dichtslaat en bij anderen aan wil prijzen.’ ©Margje-V


Genre: Roman
Uitgever: Luitingh -Sijthoff
ISBN: 9789021046150
Pagina’s: 396
Uitvoering: Paperback
Uitgave: April 2024

Dank aan Luitingh -Sijthoff voor het recensie- exemplaar

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Margje_V

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?