Romantasy die je verslindt!
Ik ben helemaal lyrisch over Shield of Sparrows van Devney Perry! Dit boek greep
me eind 2025 al toen ik het in het Engels las, en ik wist meteen: de Nederlandse
versie móét in mijn kast. Je leest het in één adem uit, met een glimlach die niet van je
gezicht wil. Een romantisch fantasieverhaal vol emotie, spanning en een wereld die
je opslokt.
Prinses Odessa, altijd in de schaduw van haar halfzus, wordt plots de bruid van de
mysterieuze prins Zavier via een oud ritueel. Weg uit Quentis, recht in het gevaarlijke
Turah, waar monsters loeren, een zieke plaag zich verspreidt en de norse Guardian
stiekem de show steelt.
Ze begint als een meisje dat geleerd is om braaf te gehoorzamen, maar groeit uit tot
een badass queen. Haar reis van onzekerheid naar durven staan voor zichzelf is
herkenbaar en inspirerend. Ze is geen superheldin van begin af aan, maar dat ze
stap voor stap haar kracht vindt maakt haar echt en geliefd.
De wereld van Calandra is adembenemend. Vijf koninkrijken vol verwoeste velden,
machtige paleizen en een schaduw van goddelijke woede die overal hangt. Het voelt
alsof je tussen de nevelige bergen en vervloekte bossen loopt, met monsters die elk
moment kunnen toeslaan. De auteur schrijft het zo levendig dat je de koude wind en
de geuren bijna voelt en ruikt.
En vergeet vooral de Guardian niet die Odessa beschermt. Hij is mysterieus, met
littekens van het verleden en een blik die dwars door je heen kijkt en hij is je nieuwe
crush!!! Zonder te veel te verklappen: zijn rol maakt alles nog intenser!
Kortom, dit boek is een feest voor iedereen die houdt van verhalen met diepte,
avontuur en een tikje duisternis. Ik geef het 5 sterren en schuif het meteen in jullie
handen. Op naar boek twee!
Minpuntje: het tempo kabbelt soms(slow slow slow-burn), maar die build-up loont.
Absoluut een aanrader!