Wie heeft Frieda niet op de radar tegenwoordig

Margje_V 03 februari 2026
Debbie Mullen geeft adviezen in haar column "Lieve Debbie", waar vrouwen hun hart luchten over liefdesdrama's, foute mannen en pijnlijke geheimen. Jarenlang gaf Debbie nuchtere, praktische adviezen, tot haar eigen leven compleet ontspoort.

Ze verliest haar baan weg, haar dochters gedragen zich alsof ze veel te verbergen hebben en haar man doet zijn trackings-app steeds uit.

Dit keer is ze er klaar mee om alleen maar redelijk te zijn. Het is tijd om haar eigen advies op te volgen. Wraak, iemand? “Mijn advies zou zijn om tijdens het eten vergif in zijn wijn te doen een afspraak te maken met een echtscheidingsadvocaat.”

Wat een heerlijk boek weer van Freida! Vol onverwachte plottwists en momenten waarop je zeker weet dat je het doorhebt, maar geloof me, je zit er heerlijk naast. Er gebeuren zulke vreemde dingen dat je aan alles begint te twijfelen. Hoe ver gaat Debbie uiteindelijk om de controle terug te krijgen? Door een gebeurtenis uit het verleden is ze geworden wie ze nu is en dat maakt haar keuzes extra interessant. Debbie is een geweldig slimme dame die stiekem van alles uithaalt.

Dit is weer zo’n boek dat je gewoon móet uitlezen. Geen hoofdstukje hier en daar, nee, gewoon lekker doorlezen tot je op de laatste pagina bent.

Zoals altijd weet McFadden me weer helemaal in het verhaal te trekken. De personages voelen echt aan en vullen elkaar zó goed aan dat je het idee hebt dat je er zelf middenin zit.

Er gebeurt zoveel dat het zich allemaal als een film in je hoofd afspeelt, je moet weten hoe het verder gaat. En voor je het weet, is het boek uit... en wil je eigenlijk alleen maar meer!

Als je houdt van psychologische mindfucks zoals De hulp, dan wil je deze niet missen. 4 5 sterren

Meer recensies van Margje_V

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.