Wat een bijzondere vrouw!

Marianne 22 februari 2025
Wat een bijzondere vrouw: Selma van de Perre, schrijfster van 'Mijn naam is Selma'! Het (autobiografisch) verhaal van een jonge Joodse vrouw die in WOII als koerierster een rol speelt in het verzet, wordt opgepakt en via Vught terechtkomt in Ravensbrück en uiteindelijk de oorlog weet te overleven als één van de weinigen van haar familie. Natuurlijk is dit een aangrijpend verhaal van wat de Joden is aangedaan, de gevaren in het verzet en de ontberingen van de kampen. Maar wat mij nog het meest treft is de omslagfoto van de nu 97-jarige Selma: na alles wat zij heeft meegemaakt spat de levenslust nog van haar gezicht af. Inderdaad: wat een sterke vrouw!

Meer recensies van Marianne