Advertentie

De Frans-Schotse Luc Callanach heeft bij Interpol gewerkt, maar door omstandigheden moest hij daar weg en is hij inspecteur geworden bij de politie van Schotland. Op zijn eerste werkdag komt de melding van een brandend lichaam in de Schotse Hooglanden binnen. Dat ligt buiten zijn district, maar omdat het vermoeden bestaat dat het een vermiste en waarschijnlijk ontvoerde vrouw uit Edinburgh betreft, gaat Luc er met een aantal personen van zijn team naartoe. Er is een stuk stof gevonden met het bloed van de vermiste vrouw erop en een paar tanden die van haar zijn.
Ergens in Edinburgh wordt een vrouw gemarteld en zij schreeuwt. Helaas zit zij opgesloten in een geluiddichte kamer. Wie is zij en wat is er gebeurt?
In een park wordt een onbekende, dode, pasgeboren baby gevonden. Een paar dagen later nog een en daarna een baby die nog net in leven is. Collega inspecteur Ava Turner wordt op deze zaak gezet en zij wil boven alles achterhalen wie de moeders van de baby’s zijn en wat er aan de hand is.
Ava en Luc sluiten vriendschap en hebben veel steun aan elkaar. Zowel in het werk, waar zij zaken kunnen bespreken en samen op pad gaan, als in hun leven buiten het werk.
Enige tijd later wordt er weer een vrouw ontvoerd. In een vat met chemicaliën in een verlaten fabriekshal worden resten van een lichaam gevonden. Alleen een paar tanden en een pluk haar maken het mogelijk de overschotten te identificeren als resten van de ontvoerde vrouw. Overeenkomst tussen de vrouwen is dat het alleenstaande, hoogopgeleide vrouwen zijn met een goede baan en dat zij enige bekendheid genieten.
Voor alles moet Luc zorgen dat er niet meer vrouwen ontvoerd worden en de moordenaar gestopt wordt.
Het komt tot een climax als ook Ava in handen van de moordenaar valt.
De profiler die opgedrongen mee gaat helpen, kan Luc niet bekoren. Hij is terecht bang dat ze een richting opgestuurd worden die niet de juiste is.

In “Perfecte resten” lopen verschillende verhaallijnen naast elkaar. De zaken van de ontvoerde vrouwen en de baby’s worden verteld vanuit het perspectief van Luc, waarbij er regelmatig een terugblik is op zijn leven in Lyon bij Interpol en wat er daar gebeurd is.
Daarnaast wordt de verhaallijn van de ontvoerde vrouwen ook beschreven vanuit het perspectief van de moordenaar. Hieruit komen zijn karakter en wreedheid naar voren, maar ook de motieven waarom hij juist kiest voor deze vrouwen. Hoe weloverwogen hij te werk gaat om ervoor te zorgen dat de politie om de tuin wordt geleid. Vanaf heel in het begin van het boek is de identiteit van de moordenaar, Reginald King, al bekend bij de lezer.

Deze thriller is zo gruwelijk spannend dat je vanaf het begin wil weten of de zaak van de ontvoerde vrouwen opgelost wordt en je alleen maar door wil lezen. De wreedheden van King zijn realistisch en gedetailleerd beschreven, net als de emoties van de gemartelde vrouwen.
De vlotte en beeldende schrijfstijl, gecombineerd met gedegen karakterbeschrijvingen en een voelbare spanningsopbouw, maken dit boek een topper in het thrillergenre.

Helen Fields heeft rechten gestudeerd en werkte meer dan 10 jaar in Londen als advocaat. Na de geboorte van haar tweede kind stopte zij daarmee. Nu woont zij met haar man in Los Angeles en samen hebben zij een filmproductiemaatschappij, waar zij scriptschrijver en producent is.
Na het schrijven van twee fantasy boeken is zij overgestapt op thrillers met de serie over Luc Callanach en Ava Turner. Op dit moment zijn hiervan 5 boeken gepubliceerd en het zesde deel volgt begin 2020. “Perfecte resten” is het eerste deel dat in het Nederlands is uitgekomen.

Reacties op: Gruwelijk spannend van het begin tot het einde

356
Perfecte resten - Helen Fields
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker