Advertentie

Het boek Liever dier dan mens Van Pieter van Os eindigt met de zin: "pas als de ander zich succesvol kan voordoen als een van de jouwen, kan die rekenen op enig menselijkheid en mededogen". In een goed gedocumenteerd boek over de gruwelen van de shoah (holocaust) lees je hoe akelig waar deze woorden kunnen zijn.
Mala is een Joods meisje uit Polen, haar hele familie wordt vermoord, maar zij overleeft de Tweede Wereldoorlog door zich voor te doen als een Volksduitse uit Polen. Dit verhaal is de rode draad van het boek, maar schrijver Van Os bewandelt veel zijwegen en laat je zien wat er intussen nog meer gebeurde in Europa. Dit alles gebaseerd op journalistiek onderzoek en feiten. Ademloos lees je de gruwelijke geschiedenis van Oost-Europa, met name Polen. Je blijft achter met de gedachte, hoe kunnen mensen elkaar dit aandoen?
Liever dier dan mens staat op de nominatie voor de Libris Geschiedenis prijs 2020 en dat is dubbel en dwars verdiend. Dit boek moet een héél groot lezerspubliek krijgen.

Reacties op: Dier of mens

15
Liever dier dan mens - Pieter van Os
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners