Liefdesverdriet, opkrabbelen en nieuwe kansen
In 'Ik hoop op jou', het feelgooddebuut van Karin van der Laan bij Loft books, leren we Puck kennen, die er even doorheen zit wanneer haar relatie met Dorian stukloopt. Uit pure wanhoop neemt ze een aantal drastische beslissingen: Ze stopt met haar studie en verlaat de stad om weer bij haar ouders in te trekken, wat niet makkelijk is, want haar moeder vindt er wel wat van. Gelukkig krijgt ze leuk werk in een hotel, waar ze vrienden wordt met de barman en beetje bij beetje wordt haar liefdesverdriet wat minder. Wanneer de nieuwe receptionist Tijl laat merken haar heel erg leuk te vinden moet ze bepalen of het serieus een nieuwe liefde kan zijn of dat ze nog niet over Dorian heen is.
Mijn eerste kennismaking met deze auteur is aangenaam. De schrijfstijl is vlot en luchtig met fijne humor. Het verhaal kent een leuke opbouw. De romance in deze feelgood is slow burn. De situatie van Puck wordt eerst heel goed en gedetailleerd uitgewerkt waardoor we een goed beeld van haar krijgen, al is haar gedachtengang af en toe wat minder duidelijk. De interacties met de andere personages zoals haar beste vriendin, barman Ben, Tijl waar ze mee gaat daten en haar ouders (vooral haar meer dan uitgesproken moeder) kleuren alles leuk in. Ze gaat daardoor op een andere manier naar dingen kijken. Wat zaken uit het verleden blijven in het begin ook nog even op de achtergrond. De vele details zorgen voor een wat lager tempo in het verhaal, en het blijft een tijdje een verrassing welke kant het op zal gaan, maar tegen het einde komt alles een beetje in een stroomversnelling. Het einde ligt nog helemaal open dus misschien komt er nog eens een vervolg? Ik hoop het wel!
Al met al is 'Ik hoop op jou' een hele fijne feelgood met leuke personages een aandoenlijk en herkenbaar verhaal over liefdesverdriet, opkrabbelen en nieuwe kansen.