Contact leggen met natuurkrachten en dieren op deze bijzondere reis door mystieke landschappen
Janine Keijser ken ik van haar ijzersterke eco-thrillers zoals Beproevingen en het fenomenale Ontworteling. Dit keer volg ik niet dierenactiviste Lara terwijl zij een ecologisch schandaal blootlegt of de pure levenskracht van de aarde ervaart in de Amazone. Ik volg de prettige stem van Janine terwijl ze me een half uur lang meeneemt op een bijzondere reis naar mystieke landschappen. Ik ervaar diepe ontspanning en doe wijze inzichten op, hoe het is om kracht te ontlenen aan de natuur en de wilde dieren. Meditatie natuurkrachten is het 2e deel van haar Meditaties natuurkracht en dieren. Ik luister op Spotify en heb de andere delen Meditatie krachtdieren (deel 1) en Meditatie hartsverbinding met dieren (deel 3) meteen klaargezet!
De meditatie is heel mooi opgezet. Janine heeft echt een hele fijne stem om naar te luisteren en ik werd helemaal meegevoerd door prachtige landschappen. Ik had niet gedacht dat het me meteen zou lukken om contact te leggen met de natuurkrachten. Ik begrijp nu veel beter waarom spirituele mensen die in contact staan met de aarde totemdieren hebben. Het is een soort oerkracht, een universele energie, de inzichten die je krijgt uit deze mooie meditatie kunnen in het dagelijks leven voor helderheid en steun zorgen. Het zal je zeker goed van pas komen, al is het alleen al vanwege de diepe rust en het geborgen gevoel wat je ervaart. Ik heb die verbinding met de natuurkrachten en de dieren als hoopgevend, inspirerend, troostrijk en steunend ervaren. De achtergrondgeluiden versterken die ervaring en de ruimte die er is voor je eigen gevoelens zorgt ervoor dat je graag terugkomt om deze meditatie opnieuw te ervaren.
Janine Keijser is dierentolk en auteur van betekenisvolle boeken. Van haar hand verschenen onder meer de ecothrillers Beproevingen en Ontworteling, verschillende kinderboekjes voor het goede doel en een Krachtdier-inspiratiekaartenset. Ze heeft meerdere meditaties en cursussen ontwikkeld om naar dieren te leren luisteren, waaronder de Cursus Dierenfluisteren (zie haar website luisterennaardieren).