Ideale vakantieboek
Het debuut van Paula Heeger speelt zich af op Terschelling. Felicia is schrijfster en gaat naar het festival Oerol om verslag te doen in opdracht van een TV-programma. Omdat haar hotelkamer dubbelgeboekt was belandt ze op de logeerkamer van Alex, boekhandelaar en B&B-eigenaar en een beetje nukkig. Al krijgt Felicia hem snel wat losser. In de zolder van Alex vinden ze ook een item waar ze allebei het fijne van willen weten.
Het hele boek heeft een leuke vibe waardoor je het festivalgevoel echt kan voelen. Maar er is ook plaats voor andere emoties. Zowel Felicia als Alex dragen een verdriet bij zich. Zonder teveel in clichés te vervallen, werd dit mooi verwerkt in het verhaal.
Het verhaal zelf gaat niet echt snel. Er gebeurt soms wel veel en toch voelt het traag aan. Een echte slowburn maar voor mij mag er gerust wat meer tempo in zitten.
Wat ik heel leuk vond, zijn de vele boekverwijzingen die erin zitten. Daaraan merk je dat het boek door een echte boekenliefhebber is geschreven. De titel is dan ook heel passend!
Overall is dit boek echt heerlijk zomers leesvoer! Het is een beetje voorspelbaar maar dit vind ik in dit geval niet erg. De hele setting en de leuke sfeer die in het verhaal hangt, maken dat dit de ideale vakantieread is voor deze zomer. De mooie cover en de felroze sprayed edges brengen je ook al meteen in de stemming.
Ik kende Terschelling niet. Nu al wel iets beter want het boek laat zeker heel veel positiefs over het eiland zien. Je wil er zó op vakantie gaan.