Veertig en dan ?

Marij Bosma 30 juli 2019
Dik, druk en dronken

Heerlijke vakantielectuur en jammer dat er zo weinig recensies geschreven zijn over dit boek.
Het boek gaat over Janine, een veertiger, die terugkijkt op de eerste 40 jaar van haar leven. Wat heeft ze nu eigenlijk gedaan? Wat heeft ze gepresteerd? Waar is de Janine van vroeger gebleven ? Als zij tot de ontdekking komt dat ze niet veel voldoening kan halen uit de afgelopen 40 jaar, gaat het roer om. En dan wordt het zo herkenbaar. Bijna iedere vrouw kan zich hier in de een of andere situatie wel vinden. Dat maakt het lezen zo leuk. Je wilt nog meer van die herkenbare situaties tegenkomen en daarom ga je ook door met lezen.
Op de achterkant van het boek staat een citaat van Stijn van der Loo : elke man moet dit lezen en daar ben ik het helemaal mee eens. Maar laten we als vrouwen beginnen met het lezen van dit boek. Ontspannende, humoristische lectuur, maar ook met een diepgang en een hele mooie kijk op de dingen uit het leven, waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Meer recensies van Marij Bosma