Seks blijft vragen oproepen
Seks in de Renaissance
De subtitel van het boek “standjes en standpunten in de tijd van Da Vinci ( en wat we daar van kunnen leren)” trok mij nog meer aan dan de titel van het boek.
Ik was heel benieuwd wat wij daar nu van kunnen leren en dat kunnen wij, na het lezen van dit leerzaam boek.
Na het lezen van het boek kom je er ook achter dat al onze nieuwe ontwikkelingen op het gebied van seks en seksualiteit vaak niet nieuw zijn. Wij staan vaak onwennig tegenover nieuwe ontwikkelingen en deze worden ook vaal als vreemd, vies en ongepast gezien. Maar ze zijn zo gewoon en ook vroeger bestonden deze ontwikkelingen al. En ook toen had je voor- en tegenstanders.
Het boek is onderverdeeld in zeven hoofdstukken en in ieder hoofdstuk wordt een onderwerp besproken. De onderwerpen zijn goed gekozen en de naam van het onderwerp is heel hedendaags en dan wordt het verleden met het heden vergeleken. Alles komt aan bod en er zijn veel verwijzingen en als je die allemaal zou lezen, zouden die ook nog een enorme verrijking brengen. Maar dat is absoluut niet nodig, want de onderwerpen worden zeer uitgebreid beschreven.
Het is een boek dat eigenlijk iedereen zou moeten lezen, om te begrijpen hoe de seksualiteit in onze tijd kan en mag worden gezien. Het zou tot meer begrip en respect leiden voor iedereen die een beetje anders is.