Advertentie

De boeken van Sara Lindqvist Katarina Bivald

Wat wil je als boekenliefhebber nog meer hebben? Een boek over Sara, een groot boekenliefhebster, die haar liefde voor en over boeken met jou wil delen.
Het boek is in 2014 uit het Zweeds vertaald en door Meulenhoff Boekerij bv uitgegeven. Het is haar debuutroman en helaas is er tot op heden nog geen ander boek van haar vertaald in het Nederlands.
Sara is 28 jaar oud, woont in Zweden en heeft lange tijd gewerkt in een boekhandel. De boekhandel was haar leven, een leven waarin het lezen van boeken, overal waar het maar mogelijk is, centraal staat. Haar leven speelt zich af in de wereld van de boeken. Ondergedompeld worden in de wereld van de boeken en verder nergens oog voor hebben. Dat is het leven van Sara.
Sara heeft sinds 2 jaar een oudere penvriendin uit Amerika en met deze penvriendin (Amy Marris uit Broken Wheel) schrijft zij over boeken, de liefde en alles wat er ter sprake komt. Over en weer worden er brieven en boeken verzonden. Deze bijzondere band tussen de twee penvriendinnen leidt er toe dat Sara voor 2 maanden af reist naar Amerika. Ze gaat logeren bij Amy.
Sara verheugt zich er enorm op, maar als ze aankomt in Broken Wheel, komt ze voor een bijzondere verrassing te staan. Amy ( haar penvriendin) is net overleden en Sara komt binnen op het moment dat de dorpsbewoners afscheid genomen hebben van Amy. Zij waren nog in het huis van Amy en langzaam maar zeker verlaat iedereen het huis en blijft Sara alleen over.
Wat nu?
Sara doet de eerste nacht geen oog dicht, maar ze snapt ook wel dat ze verder moet. Ze laat zich langzaam maar zeker onderdompelen in de kleine wereld van Broken Wheel. Iedereen bekommert zich om Sara en het ontbreekt haar aan niets. Ze hoeft geen huur te betalen, consumpties worden aangeboden, boodschappen zijn soms voor niets en ze heeft een privé chauffeur. Broken Wheel zorgt voor Sara. Sara is zeker dankbaar, maar gaat zich er ongemakkelijk onder voelen en wil graag wat terugdoen voor de gemeenschap. Ze leert de inwoners steeds beter kennen (door de briefwisseling met Amy wist ze eigenlijk al alles van de inwoners) en ze wil één van hen worden.
Na een periode van wikken en wegen heeft ze een besluit genomen. Ze gaat een boekwinkel openen met de boeken van Amy, met een aanvulling van de door haar aangeschafte boeken. Sara wordt aan alle kanten door iedereen geholpen en na een korte periode is de boekhandel een gegeven. De start gaat natuurlijk niet vanzelf, maar Sara geeft niet op.
Sara wordt een icoon in het dorp. Ze maakt vrienden, zorgt voor actie en heel het dorp herleeft. Sara leeft nu niet alleen maar in de boeken, maar ze leeft nu ook een eigen leven. Niet alleen belevenissen in de boeken, maar ook in haar eigen wereld. Sara leeft nu met de mensen, gaat contacten aan, relaties ontwikkelen zich. Sara leeft.
Alleen komt het moment dat haar verblijfsvergunning gaat verlopen steeds dichterbij. Natuurlijk brengt dat heel veel problemen en dilemma's met zich mee. Sara houdt van de mensen van het dorp en de mensen van het dorp houden van haar. Wil Sara nu blijven en hoe moet het dan verder?
De mensen van het dorp slaan de handen ineen en er ontstaat een ingenieus plan om Sara in Broken Wheel te laten blijven. Dit plan vergt veel van de dorpsbewoners, maar ze gaan er steeds verder in mee. De leugens en verzinsels zijn niet aan te slepen en ze maken het elkaar steeds moeilijker. Maar dit plan zorgt ook voor veel hilarische en humoristische momenten. Samen staan de dorpsbewoners sterk en voor de buitenstaanders is het een onmogelijke taak om hier in door te dringen.
Sara is het middelpunt in dit boek en al haar belevenissen, gedachten en hersenspinsels maken dit boek tot een fantastisch verhaal. Haar liefde voor de boeken, het bespreken van de boeken maakt het voor de boekenliefhebber tot een fantastisch boek.


Reacties op: Het leven van een boekenliefhebster

90
De boeken van Sara Lindquist - Katarina Bivald
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker