Moord met een humoristisch tintje.
Hare majesteit de Queen onderzoek
De moord op Windsor Castle.
Auteur: S.J Bennett.
Vertaling: Susan Ridder.
Uitgeverij Nieuw Amsterdam.
ISBN 9789046827628
Dit boek heb ik aangeboden gekregen van uitgeverij Nieuw Amsterdam. Hartelijk dank hier voor met name Susanne van Leeuwen.
Samenvatting van dit boek.
'S.J. Bennett voert de koningin op briljante wijze als detective op. Ze is Miss Marple met een kroon op.' Daily Mirror
Windsor Castle, 2016. De aanloop naar de negentigste verjaardag van de Britse koningin Elisabeth kan als een rustige, veilige en gelukkige tijd in haar regeringsperiode worden beschouwd. Totdat een gast van prins Philips Dine & Sleep-feestje dood wordt aangetroffen in een kasteelkamer. Een slecht gebonden knoop doet MI5 vermoeden dat er sprake is van moord. De koningin laat het onderzoek over aan de professionals - totdat deze haar trouwe dienaren als verdachten aanwijzen. Met behulp van haar assistent-secretaris Rozie begint ze een schaduwonderzoek. Terwijl ze haar koninklijke taken vervult, vermoedt niemand in het koninklijk huis, de regering of het publiek dat de vastberaden Elisabeth haar scherpe blik en jarenlange ervaring ondertussen inzet om de echte moordenaar voor het gerecht te brengen.
Mijn bevindingen.
De cover:
Mooi, lekker opvallend. Een cover die er in de winkel uit zal springen.
Het verhaal.
Als je begint te lezen beland je al snel in een vreemde moordzaak waar één van de bedienden verdachte is. De koningin neemt het heft in handen en begint zich er al snel mee te bemoeien. Dan komen er allerlei verwikkelingen waar je wel je aandacht bij moet houden anders raak je de draad kwijt. Doordat er best veel personen in voor komen vind ik het soms wat verwarrend. Toch is het een fijn meeslepend humoristisch verhaal. Waarin je jezelf waant in een koninklijk kasteel waar vreemde dingen gebeuren.
Het plot:
Een onverwacht en verrassend plot.
Conclusie:
Mooi. Niet echt heel spannend met een vleugje humor. Na dat ik allemaal zulke mega goeie recensies gelezen heb vond ik het een beetje tegenvallen. Maar de eerlijkheid gebied me te zeggen: Met het vernuft dat dit boek in elkaar zit is het toch zeker 4 * waard.