Advertentie

Dit YA-boek verhaalt over een toekomst waarin de sociale media, technologie en beïnvloeding van de televisiekijkers centraal staan.
Wanneer de invloedrijke Jackson Paige wordt doodgeschoten, treft de politie bij zijn lijk de 16-jarige Martha Honeydew aan. Zij heeft het pistool nog in haar hand en bekent onmiddellijk schuld. Case closed kan je denken, maar is dit hier wel waar?
Het verhaal volgt de laatste 7 dagen van Martha. Iemand die als dader van een misdrijf bestempeld wordt, schuldig of onschuldig, wordt opgesloten in cel 1. Door stemming door het publiek wordt bepaald of de beschuldigde de cel mag verlaten of ter dood wordt veroordeeld. De kijkers van het programma 'Dood door gerechtigheid' beslissen over leven of dood. Iedere dag schuift de beschuldigde een cel op, tot hij/zij in de laatste cel 7 terecht komt.
In dit verhaal worden verschillende maatschappelijke thema's aangehaald. De korte hoofdstukken, telkens vanuit het perspectief van een ander personage, maken dat het verhaal heel vlot te lezen is. Als lezer voel je de tijd wegtikken en de spanning toenemen.
Wordt Martha vrijgesproken of zijn haar kansen opgebruikt? Vraagtekens tot het einde van het verhaal.

Reacties op: Wie beslist ?

116
Cel 7 - Kerry Drewery
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,50 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker