Zoeken tussen de dinosauriërs

Marina67 Marina67
22 mrt 2022

Dit verhaal leest vlot, de schrijfstijl is prettig en er zijn maar weinig personages. Dit zijn David en zijn ouders, de breedsprakige vader en de manische moeder. De breedspakigheid van de vader maakt dit boek een genot om te lezen.

"O, schat, als jullie hier waren, dan zouden we een zaak opzetten in hartje Milaan, dan zouden we verfijning laten trouwen met nuchterheid, dan zouden we een huwelijk sluiten tussen schoonheid en koopmansgeest."

Zijn vader neemt David mee naar een museum in Brussel om hem daar vervolgens achter te laten bij een oppas, Sarah, terwijl vader zelf de stad in gaat. Waarvoor? Dat wordt nooit helemaal duidelijk, maar het zijn schimmige zaken waar hij zich mee bezighoudt. Intussen denkt zijn moeder dat David en haar man naar Amsterdam gaan. David is gefascineerd door dinosauriërs, de onuitsprekelijke namen daarvan vliegen de lezer om de oren.
In het verhaal verwijst David steeds naar een breuk tussen zijn ouders, deze ontstaat als zijn vader hem op een moment niet meer komt ophalen.

Er zitten diverse lagen in het verhaal, de vader-zoon relatie, de moeder-zoon relatie en de relatie van de ouders. Vader heeft nogal last van grootheidswaanzin, waar het hele gezin onder lijdt maar ook van profiteert. Intussen is David vooral op zoek, naar genegenheid, stabiliteit en zichzelf.
De afronding komt nogal gekunsteld over, alsof de auteur niet wist hoe er een eind aan te breien, maar is aan de andere kant ook leuk gevonden.

Meer recensies van Marina67