Een inkijkje in de wereld van psychopaten
Psychopaten komen vaak in het nieuws als (serie)moordenaars. Maar niet alke psychopaten zijn moordenaars, er zijn verschillende soorten. Leona Deakin heeft hier verstand van en dat blijkt uit dit verhaal.
Het begint met Lana die een bizarre verjaardagskaart krijgt en daarna verdwijnt. Ex MI6 agent Marcus Jameson kent Lana en vraagt Augusta Bloom, met wie hij een agency heeft, te helpen zoeken.
Augusta behandelt mensen met psychiatrische stoornissen en heeft o.a. Seraphine in behandeling, die haar leraar heeft neergestoken met een potlood.
Als Augusta en Marcus beginnen met hun zoektocht naar Lana belanden ze in een spel met levensgevaarlijke types. Augusta moet heel wat in de waagschaal stellen voor hun veiligheid. Gelukkig is Augusta een intelligent type, maar is zij zelf wel te vertrouwen? En wat heeft Seraphine hiermee te maken?
Mind games is een ingenieus verhaal, geschreven in een prettige stijl. Het is een psychologische thriller die onder je huid kruipt. De hoofdpersonen zijn fijne karakters, zij worden stukje bij beetje uitgewerkt waardoor de lezer ze leert kennen en met ze meeleeft.
Het plot is degelijk, de auteur blijft consequent bij het verhaal zonder onnodige wendingen. Zelf had ik wel door wie het brein achter de mind ganes zou zijn maar dat maakte het verhaal niet minder boeiend.
Op naar deel 2 over Augusta Bloom