Een labyrint van en in een boek

Marina67 Marina67
6 mrt 2023

Piranesi leeft in een Huis met een enorm aantal Zalen met daarin een enorm aantal Standbeelden en in het midden een Oceaan waarvan de Getijden zo nu en dan voor Overstromingen zorgen. Piranesi heeft 1 vriend, genaamd de Ander, met wie hij 2x per week een afspraak heeft. Verder zijn er 13 overledenen voor wie Piranesi zorgt, en er is 16.
Piranesi maakt een plattegrond van het Huis en houdt dagboeken bij, de Ander is op zoek naar de Grote en Geheime Kennis.
Dan beginnen er op een dag Boodschappen en vreemde Personen te verschijnen.

Wat een boek! Het is lastig om in het verhaal te komen, maar eenmaal erdoor gegrepen verdwaal je in het labyrint met zijn ruim 7000 zalen, zijn standbeelden en zijn mystieke sfeer. Piranesi sluit je in je hart en je bent net als Piranesi ook bang voor 16. Na deze rollercoaster ride plof je na 270 pagina's ( waar je echt de tijd voor moet nemen) neer in de wereld buiten het labyrint. En denk je "waar ben ik geweest en wat is er gebeurd ".

Susanna Clarke hanteert een beeldende manier van schrijven en gebruikt Hoofdletters voor bepaalde Zelfstandig Voornaamwoorden. Ze neemt de lezer mee in een unieke leeservaring, een boek wat je niet snel meer zal vergeten.

Meer recensies van Marina67