Advertentie

De hoofdpersoon in dit boek, rechercheur Mario Kallio, wordt geconfronteerd met de dood van Elina, een psychotherapeut van een vrouwenopvanghuis. Dit lijkt zelfmoord maar Maria gelooft dat er meer aan de hand is.
Tijdens haar onderzoek stuit ze op een aantal verdachten. Maria is een empatisch persoon, al denkt ze daar zelf anders over. Maar ze raakt geïnteresseerd in de levens van de verdachten en duikt daarin.

Tegelijkertijd ontsnapt een gevangene die na zijn proces heeft gedreigd Maria en haar collega Palo te zullen terugpakken. En heeft Maria haar privé perikelen.

Het boek is zodanig geschreven dat de lezer sympathie voelt voor Maria en met haar meeleeft. Ze moet haar mannetje zien te staan als enige vrouw tussen haar mannelijke collega's en dat gaat haar goed af. Ze is vastberaden en doelgericht en weet mensen te verbinden en te doorgronden.
Ondanks heftige gebeurtenissen weet Maria het raadsel rondom de dood van Elina op te lossen en in een spannend en verrassend einde weet ze de ware toedracht te achterhalen.

Dit alles vindt plaats onder ijskoude omstandigheden die je naar de zomer doen verlangen. Tenzij je van de winter houdt, dan zou je Maria willen gaan helpen.

Reacties op: Een ijskoude moord

23
Witte onschuld - Leena Lehtolainen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker