Robin Hood uit de lage landen.
Toen ik in januari van dit jaar Jonne Kramer tijdens de kinderboekenchallenge tipte als Nederlandstalige topper kon ik nog niet weten hoe goed dit boek zou zijn.
De originele setting in een molen, de sympatieke Dop en de mega fijne schrijfstijl van Jonne zorgen ervoor dat je door wilt blijven lezen. Om over die prachtige cover maar te zwijgen.
....
Dop is pasgeleden molenaarsknecht geworden en kan zich niet voorstellen dat ze ooit iets anders zou willen doen dan dit. Maar als de dorpelingen ineens ziek worden en haar daar de schuld van geven dankzij haar verleden, wordt het allemaal ineens een stuk grimmiger. Het verhaal is een echte who-dunnit en tot op het laatst weet je niet wie het nu echt gedaan heeft.
Jonne did it again. Geweldig boek. Ga het lezen!
....
Jonne did it again. Geweldig boek. Ga het lezen!