Wie is Anna O.?
Beknopte inhoud:
Na een nachtspel op een afgelegen plaats, The Farm genoemd, worden de lijken van twee jonge mensen aangetroffen. Ze waren daar samen met de familie Ogilvy, dochter Anna was hun vriendin. De twee slachtoffers werden vermoord met twintig messteken. Anna wordt aangetroffen met het mes in haar handen en ze stuurde naar haar ouders een bericht dat ze de moorden pleegde. Om die redenen is zij de hoofdverdachte van de moorden.
Anna leed sinds haar kindertijd aan slaapstoornissen en was al eerder agressief tijdens het slaapwandelen. Na de moord op haar vrienden viel ze in slaap en nu, vier jaar later, lukt het nog geen enkele dokter om haar wakker te krijgen. De tabloids noemen haar ‘De schone slaapster’. Anna lijdt aan het zeldzame berustingssyndroom.
Om die reden wordt Dr. Benedict Prince ingeschakeld, hij is forensisch psycholoog en slaapdeskundige. Hij moet met zijn eigen nieuwe technieken proberen om Anna alsnog te wekken. De tussenkomst van Ben moet onder strikte geheimhouding gebeuren. De impact die dit zal hebben op Ben zijn leven had hij nooit kunnen voorzien.
De zaak Anna O. blijft intussen de gemoederen beroeren. Ze geldt als het raadsel dat alle andere gevallen in de schaduw zet. Is Anna een koelbloedige moordenaar? Was ze zich bewust van hetgeen ze deed of gebeurde het tijdens het slaapwandelen? Werd zij gedrogeerd? Vermoordde iemand anders de vrienden van Anna?
Over het boek:
‘Anna O.’ van Matthew Blake zal verschijnen op 6 februari 2024. Het is het veelbelovende thrillerdebuut van deze schrijver.
In ‘Anna O.’ laat Matthew Blake ons kennismaken met Anna En Ben.
Anna is een vijfentwintigjarige vrouw die lijdt aan het berustingssyndroom. Ze is in deze toestand verzeild geraakt nadat ze vermoedelijk, in haar slaap, haar twee beste vrienden vermoordde met twintig messteken. Sedertdien is ze niet meer wakker geworden.
Ben is een forensisch psycholoog die gespecialiseerd is in slaapgerelateerde misdrijven. In die hoedanigheid wordt hij, in het grootste geheim, aangesteld om Anna proberen te wekken. Hij aanvaardt die opdracht met tegenstrijdige gevoelens.
Anna O. is een boeiend en meeslepend verhaal. Het blijft spannend en verrassend tot en met de laatste pagina. Telkens wanneer je denkt de antwoorden gevonden te hebben, wordt het raadsel enkel maar groter. Het is ook een boek dat nieuwsgierig maakt. Wat kan de slaap met je doen? Ik vroeg me af of dat berustingssyndroom waar Anna aan lijdt ook effectief bestaat, en dat is inderdaad het geval. Het is een syndroom waarbij het lichaam en de geest in een slaaptoestand gaan om zichzelf te beschermen tegen de rauwe realiteit waarin ze leven.
De hoofdstukken gaan altijd over een bepaald personage. De hoofdstukken die over Ben gaan, zijn in de ik-vorm geschreven. Hierdoor begrijpen we Ben beter en word je als lezer meer betrokken bij het verhaal. In een ander deel van de hoofdstukken krijgen we stukje bij beetje inzage in de dagboeken van Anna, zodat er telkens een tipje van de sluier opgelicht wordt over hetgeen werkelijk gebeurde en over de achtergrond waartegen alles gebeurde.
De andere hoofdstukken gaan over de personages die nauw betrokken zijn bij Anna of bij het onderzoek.
Het boek brengt ons een indringend verhaal over bedrog, verraad, wanhoop, afgunst en uiteindelijk de ultieme wraak.
Algemene info:
ISBN: 978 94 027 1443 2
Uitgeverij: HarperCollins
Genre: thriller
Aantal pagina’s: 430
Link: https://www.harpercollins.nl/9789402770896/anna-o/
Over het boek:
In ‘Anna O.’ laat Matthew Blake ons kennismaken met Anna En Ben.
Algemene info:
ISBN: 978 94 027 1443 2