Spannend en meeslepend
‘De prijs van de twijfel’ van Jo Claes is de negentiende spannende misdaadroman met Thomas Berg als hoofdpersonage.
Leuven. Op een bouwwerf wordt vroeg in de ochtend een zwaar toegetakelde man aangetroffen. Even later overlijdt de man in het ziekenhuis. Het is een raadsel wie de man aanviel en wat hij in het midden van de nacht op de bouwwerf deed. Hoofdinspecteur Thomas Berg en zijn team worden op de zaak gezet. Het wordt voor Berg gecompliceerd als blijkt dat Simon Bonen, de broer van zijn vriendin Freya, mogelijk bij de zaak betrokken is. Simon heeft in de buurt van de misdaad een loods vol dure oldtimers. Als er daarna een tweede moord plaatsvindt, wordt Berg van het onderzoek gehaald omdat hij persoonlijke connecties heeft met het slachtoffer.
‘De prijs van de twijfel’ is een boek dat zich vlot laat lezen. Thomas Berg wordt niet afgeschilderd als de superagent, maar als een man van vlees en bloed met zijn eigen twijfels en problemen. Zijn personage wordt met veel diepgang uitgewerkt. Door het onderzoek komt de relatie van Berg met Freya zwaar onder druk te staan. Hij staat voor het dilemma om professioneel correct te handelen of om de regels te overtreden om zijn relatie te redden. Bovendien zijn er in het team van Thomas Berg heel wat spanningen die een samenwerking bemoeilijken en voor onzekerheid zorgen. Hij wordt tijdens het onderzoek geconfronteerd met een kluwen van verborgen agenda’s en leugens.
Jo Claes geeft ons in dit boek, net zoals in zijn andere werken, heel wat geschiedkundige en culturele weetjes mee over de stad Leuven. Hij slaagt erin om de sfeer van Leuven weer te geven.
Het plot zit goed in mekaar met een verrassende ontknoping.
Met ‘De prijs van de twijfel’ bewijst Jo Claes eens te meer waarom hij tot de top van de Vlaamse misdaadauteurs mag gerekend worden.
Het plot zit goed in mekaar met een verrassende ontknoping.