Gewoonweg schitterend
‘De grote boze wolf’, de derde thriller van Bjorn Van Den Eynde, is een superspannend en meeslepend verhaal.
Net zoals in de vorige boeken van deze schrijver, ‘De engelenmoord’ en ‘Stoute kleine piranha’, zijn de rechercheurs Marjolein De Vriese en Nathan Durnez de hoofdpersonages. Ditmaal worden ze ingeschakeld bij een onderzoek waarbij een zesjarig meisje vermist is. Ze wordt zwaar toegetakeld teruggevonden, verkleed als de stripheldin Wiske. Als er ook een ‘Suske’ ontvoerd wordt, dringt de tijd om dit jongetje tijdig terug te vinden. Tegelijkertijd moet Marjolein de strijd aangaan met haar eigen demonen uit het verleden en zijn er heel wat spanningen tussen haar en Nathan die aan het verleden gelinkt zijn en hun samenwerking bemoeilijken.
Al na de eerste bladzijden was ik helemaal in de ban van dit verhaal. Het feit dat de slachtoffers kinderen zijn, raakt je als lezer dieper. Het doet je ook meer meevoelen met de strijd die de rechercheurs moeten voeren, met de druk die zij ervaren. Bjorn Van Den Eynde neemt ons mee naar een misdaadmilieu waar ook prominente figuren achter de schermen smerige spelletjes spelen en zich door hun contacten en functie ongenaakbaar wanen.
De schrijfstijl van Bjorn Van Den Eynde is direct en duidelijk. De personages worden beschreven met voldoende diepgang. De schrijver geeft stukjes bij beetjes informatie over het verleden van de hoofdpersonages waardoor je meer empathie voor hen voelt. De gecompliceerde relatie tussen Marjolein en Nathan geeft zeker een meerwaarde aan het verhaal. Net zoals, de daaraan gekoppelde, onzekerheid van Marjolein over wie of wat haar vader was.
Bjorn Van Den Eynde slaagt erin om ons keer op keer te misleiden, waardoor je je eigen mening over de dader telkens opnieuw moet herzien. Hij weet de spanning gedurende het ganse verhaal hoog te houden. Het plot is origineel en verrassend, met een verrassende ontknoping.
Bjorn Van Den
Eynde bewijst met dit boek eens te meer dat hij tot de betere schrijvers mag gerekend worden!