mooi verhaal over twee broers
Voor de leesclub van de boekenreizigers mochten we dit keer Hotel de Jutter geschreven door Martin Scherstra lezen.
De twee broers Sietse en Germ wisten niets van elkaars bestaan tot het telefoontje van de notaris. De biologische moeder van hen was overleden en liet hen een grote som geld achter. Er zit alleen een voorwaarde aan vast. De broers moeten samen hotel De Jutter op Ameland weer tot een succes maken.
De 2 broers zijn in dit verhaal goed uitgewerkt. Germ is de rustige van de 2. Hij wil er voor gaan om het hotel weer tot eens succes te maken. Sietse heeft meer moeite met de situatie en ziet het niet direct zitten. Omdat er geld in het spel is, wil hij zich er toch wel toe zetten.
Sjoukje, een van de meisjes die de broers leren kennen heeft wat moeite met de situatie. Haar vader beheert een eigen hotel aan de andere kant van het eiland en die is daardoor wat minder blij dat Hotel de Jutter weer open gaat. Tijdens het proces van renoveren en weer openen, gebeuren er wat gekke dingen, er is iemand die niet wil dat het hotel open gaat.
Het verhaal leest lekker weg, het is niet overmatig spannend. De personages in het verhaal zijn goed uitgewerkt. Je leert de karakters gedurende het verhaal wel kennen.
Ik heb Hotel de Jutter als een mooi verhaal ervaren wat ik lekker op de bank onder een deken met een grote kop thee heb gelezen.
Martin Schersta is auteur van meerdere romantische verhalen die veelal zich afspelen in het noorden van het land. Hij heeft bijvoorbeeld met Adempauze in 2018 de Valentijnsprijs gewonnen.
Hotel de Jutter is zijn recentste boek dat zeker een aanrader is voor de liefhebbers van een roman.