realistisch beschreven

MarlousVisser 31 mei 2025
Op Facebook kwam schrijfster Marlies Verhelst al regelmatig bij mij voorbij in verband met schoolbezoeken, niet veel later ontmoette ik haar in het echt bij een boekpresentatie van een andere kinderboekenschrijfster.
Via Passend lezen vond ik een paar boeken van haar in braille. Een van deze boeken heet ' Geraakt'. In braille bestaat het uit 3 braillebanden. Daarnaast is het boek beschikbaar als luisterboek via de streamingdienst en op cd voor de daisyspeler.

In 'Geraakt' lees je het verhaal van de zestienjarige Aron. Aron heeft een eerste date met Maira, het meisje van zijn dromen. Hij zit te wachten op een bankje en wordt overvallen door vier jongens. Dit loopt uit op een nachtmerrie. Herstelt Aron hiervan en wordt hij weer de oude?

Een maatschappelijk probleem als zinloos geweld wordt via het verhaal van Aron die in elkaar geslagen is door een groepje jongens. De eenvoudige zinnen laten het verhaal extra binnenkomen. Het is helder en concreet beschreven waardoor het in mijn hoofd zeer realistisch over kwam.
De gevolgen van de mishandeling in alle opzichten vind ik op heldere wijze beschreven.

' Geraakt' is een boek dat zeker op de middelbare school een gespreksonderwerp kan zijn in de klas. Het is een indrukwekkend verhaal en laat alle aspecten terugkomen in het verhaal van de gebeurtenis tot het verwerken van wat er gebeurd is voor Aron.

Meer recensies van MarlousVisser