Indrukwekkend
In deze periode kom je veel verhalen over de Tweede Wereldoorlog tegen.
Joyce Pool schreef stamppot met kogels. Een schrijfster die ik alleen van naam kon en al wel wat boeken van in de kast had staan maar nog niet gelezen.
De titel is een mooie samenvoeging van symbolen/onderwerpen in het verhaal. Prachtig gevonden en te begrijpen als je het totale verhaal gelezen hebt.
Het verhaal maakte indruk op mij door de beleving van wat de jongens meemaakten, de al dan niet gedwongen keuzes dat ze hun familie moeten achterlaten. De rol van de Duitsers, de Russen en een ieder die zichzelf op de been wilde houden ten koste van alles. In dit verhaal maakte Hans indruk op mij. Je voelde de tweestrijd richting zijn familie en zorgen om zijn zus Anja.
Dit verhaal is een verhaal dat indruk maakt en vooral de impact op de kinderen. Daarnaast heeft het mij een stukje geschiedenis laten lezen van waar ik niet zoveel van wist. Ook dit verhaal mag niet vergeten worden!
Joyce Pool heeft een schrijfstijl die erg prettig leest, de gekozen woorden getuigen respect voor het verhaal en de gebeurtenissen op zo n manier verwerkt dat je het verhaal bijblijft.
Alle toevoegingen aan het eind hebben het verhaal verduidelijkt en de kwaliteit voor mij verhoogd.
Het boek is bij Passend lezen uitgebracht in luisterboek, brailleboek (7 delen)en Jumboletter uitgave.