Een van alles en nog wat boek

Martijn '69 17 augustus 2022
Een van alles en nog wat boek. Satire, humor, serieuze rants over dingen die niet gezegd kunnen of mogen worden en de vraag waarom niet geschreven door één van de schrijvers van de Lubach shows.
En dan is het ook nog spannend, het heeft zelfs wat thriller elementen. De vraag wat het geheim van Fidelio is zorgt voor enige spanning, uiteindelijk blijkt er iets anders te spelen dan ik dacht. Kortom, van alles en nog wat.

Dat het allemaal wat oppervlakkig is, ondanks dat er bepaalde hete hangijzer onderwerpen aangesneden worden, dat dan weer wel. Neemt niet weg dat ik het een vermakelijk boek vond, geen geweldig boek maar wel een dikke 7. Mede omdat het boek in één nacht uit te lezen valt en ik weinig behoefte had het weg te leggen. Een lekker tussendoor boek wat vlot wegleest en nergens verveelde.

Wat ook opvalt, er zitten eigenlijk weinig (tot geen) leuke personages in. Fidelio is een zelfingenomen kwast, zijn redacteur een wat saaie gast, de omroep directeur uiteraard een slappeling. Van het Reve veegt de vloer aan met de types die hij in de omroepwereld tegenkomt en komt in bepaalde tirades van Fidelio wel tot rake observaties, dat zijn denk ik ook de sterkste stukken.

Meer recensies van Martijn '69