Prachtig geïllustreerd!

MarYan 31 augustus 2025
Er was eens...

In een land hier ver vandaan is een bijzonder mooi vormgegeven grootformaat hardcover boek met 12 klassieke verhalen zoals Hans en Grietje, Schateiland en Alice in Wonderland..
Deze verhalen zijn opnieuw verteld door Kate Davies en prachtig geillustreerd door Lucille Clerc.
De omslag ziet er al zeer fraai uit met goudfolie details en fragmenten van alle verhalen. Knap gedaan.

Als je het eerste verhaal openslaat val je meteen in de introductie van de magische onderwaterwereld van De kleine zeemeermin (die hier niet Ariel heet trouwens ) Sprookjesachtig.. Het verhaal wordt verteld over 4 (sommige verhalen 6) bladzijdes met kleinere tekeningen en daarna over 2 bladzijdes wordt nog eens de setting van het verhaal verbeeld met belangrijke plaatsen uit het verhaal.
Super mooi gedaan.

Een prachtig boek om voor te lezen en vooral ook een kijkboek én als een mooi cadeau..
Deze oude verhalen blijven in een nieuw jasje nog altijd overeind en hebben vaak een dieperliggende boodschap..

Minpuntje van mijn dochter.. Ze miste “knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt daar aan m’n huisje” in het sprookje van Hans en Grietje. Die hoort er m.i. ook echt in.
Deze verhalen lopen allemaal goed af dus ook geschikt om voor te lezen aan wat jongere kinderen.

Meer recensies van MarYan