Musthave voor in je keuken

MarYan 17 augustus 2025
Nancy Birthwhistle is van vele markten thuis en schreef ook een aantal boeken; over tuinieren, koken, budgettering én ‘groen’ schoonmaken. Ze deelt online ook veel tips trouwens. Twee van haar boeken zijn inmiddels in het Nederlands verschenen bij @kosmosuitgevers , ze vallen op door de prachtige covers.
In De groene budgetgids combineert ze budgettips met duurzame schoonmaakideeen én recepten!
Recepten om zelf schoonmaakmiddelen te maken, maar ook een lekkere soep of muffins.. Haal ze niet door elkaar!

Als je goedkoper wilt of moet leven en ook rekening wilt houden met het milieu kun je je hart ophalen in dit boek.
Zelf roomboter maken van slagroom is simpel en ook nog goedkoper.
Peper en gember kun je invriezen voor ze verschrompelen. Wat hier dus geregeld gebeurt.
Azijn kun je roze en fruitig maken met aardbeikroontjes (wel je eigen of bio aardbeien dan lijkt mij)

Maak zelf leuke cadeautjes.. ! Hoe gebruik je de oven economischer.. Hoe ga je schimmel te lijf.. zo afwisselend is dit boek..
En heb je al die apparaten nodig?
Een wasdroger slurpt energie bv. Ik droog zelf mn was buiten aan een ouderwetse waslijn.
Nancy gebruikt wél een magnetron, die heb en wil ik zelf niet.
In acht hoofdstukken geeft Nancy je haar meest handige tips
op een persoonlijke wijze en achterin kun je gemakkelijk op trefwoorden iets opzoeken.
Een musthave in je keukenkast!

Meer recensies van MarYan

Asfalt is een verhaal over twee reizen die naar één bestemming leiden. Overgeleverd aan de gratie van de onbekenden die hen een lift geven, maken vier jongeren een tocht die hun leven voorgoed zal veranderen.