Een prachtig verhaal

MarYan 25 augustus 2025
Ik had Madame Bonheur dus mee op het weekendje Schier.. Ik lees meestal weinig op vakanties maar ik was er vrijdagavond in begonnen en het pakte me direct.
Je wordt meteen nieuwsgierig vanaf de eerste bladzijde..
Een oudere dame die al tientallen jaren een vaste zomergast is in hotel Les Aristocrats in Den Haag, steeds in dezelfde weken in dezelfde kamer boekt ze voor 2 personen.. Maar haar man komt nooit opdagen.
Ze wordt dood aangetroffen in de badkamer van haar hotelkamer. En dan blijkt ineens dat ze onder een valse naam logeerde, haar familie en adres in Parijs zijn onvindbaar.
Daar wil je meer van weten toch?

Claire, die in het hotel werkt en een goede band met mevrouw had is stomverbaasd en gaat op onderzoek uit, wie waren dan die personen op de foto’s van mevrouw.. haar familie zei ze..

En dan ontvouwt zich een verhaal in een verhaal die je aan het boek gekluisterd houdt! Over het leven van madame Bonheur in het verleden, maar ook over de zoektocht daarnaar door Claire die niet kan geloven dat ze steeds is voorgelogen door deze lieve dame.
Ik las stukjes op het strand, in het restaurant, in bed, op de boot en in de taxi... (Dochter kreeg ook nog genoeg aandacht hoor )en voor ik weer thuis was had ik het uit.
Ik heb wel een traantje moeten laten..

Een goed in elkaar vallend verhaal, met vaart geschreven, met verrassende wendingen. Dikke aanrader dus!

Ik kreeg dit boek van de @astrid.habraken voor de minibieb
Ze gaf een aantal boeken met (zo’n beetje onzichtbare) lichte beschadigingen weg, ik was één van de gelukkigen.
En mocht het natuurlijk zelf eerst lezen.

Meer recensies van MarYan