Een erotische roman met een goed verhaal
De cover doet een historische roman vermoeden, maar daar, middenin de stad, een verwaarloosd steegje.., daar door die groene deur.. Daar vindt het plaats, in een kelder vol vreemde attributen.. geheime zaken, een zwoele sfeer.. mensen in zwart gekleed.. Waarom zwart eigenlijk, en leer..
Interressant om een kijkje te nemen?
Dit verhaal gaat over Margot, 38 jaar.. leraar, haar huwelijk met Nathan is in een flinke dip beland. Ze zijn in therapie maar dat levert nog niet zoveel op. Hun zoon Emile houdt hen nog bijelkaar.
Dan komt ze Elias tegen, na 13 jaar.. Hij is nog knapper dan toen, in die ene hartstochtelijke nacht. Ze is meteen van slag. En onder de indruk.. Hij is nu een beroemd en veelgevraagd acteur, maar zelf schildert hij liever..
Het voelt voor Margot als een tweede kans, die ze nu kan pakken.. Of niet.
Het is een Vlaams boek, dat merk je goed aan het taalgebruik, de zinnen. Dat moet wennen.
Het is geen ordinair boek gelukkig, er zit een goed verhaal in. Margot worstelt met zichzelf, met haar relatie.. Die niet is, was en wordt wat ze nodig heeft, wat ze wil. En Nathan is ook niet gelukkig. Dat is duidelijk.
In Elias vindt ze wat ze zoekt, op erotisch gebied, maar óók een luisterend oor, hij ziet haar werkelijk. Er is een diepe connectie.
De erotische stukken zijn wel de hoofdmoot in dit boek.. Dat is niet echt iets waar ik van hou.. Ook het extreme is niet echt ‘my cup of tea’. Ik werd er ook niet warm van…. :p
De hoofdpersoon Margot staat nogal ver van mij af. Ik las ook over sommige stukken heen, diagonaal zoals men dat noemt.. niet omdat het te heftig was maar omdat het me niet boeide.
Wel mooi om de ontwikkeling van Margot te zien.
Interressant om een kijkje te nemen?
Het voelt voor Margot als een tweede kans, die ze nu kan pakken.. Of niet.
Wel mooi om de ontwikkeling van Margot te zien.