Het medicijn voor deze tijd

MarYan 09 januari 2026
Wij zijn gemaakt van energie, klanktrilling en licht. Dit is waar we vandaan komen en waar we naar terugkeren".

Dit is geen boek om achter elkaar door te lezen.. Het bevat zoveel, heel boeiend, maar ook veel informatie. Ik heb er even de tijd voor genomen.

Dit boek gaat over de muziek als taal van het hart, maar ook over de reis van Jeralyn Glass door haar leven, hoe ze in de (klassieke) muziekwereld terechtkwam en de wereld over reisde. En over het verlies van haar zoon Dylan, die ze overal mee naartoe nam en met wie ze na zijn dood nog steeds contact heeft. Hij is bij haar als ze werkt met haar kristallen klankschalen.
De dood van haar zoon veranderde haar perspectief op alles..

"Ik ben ons leven gaan begrijpen als een symfonie van consonanten en dissonanten, soms harmonieus, soms vals. Het belangrijkste is dat je kracht kunt ontlenen aan het besef dat wij de schepper van ons eigen leven zijn: wij zijn de componist, de dirigent en de zanger van ons unieke lied waarin we onze ziel uitdrukken.“

Het boek verteld ook over wonderbaarlijke gebeurtenissen die het verstand te boven gaan.
Glass werkt met kristallen klankschalen waarmee ze helende sessies geeft, ze vertelt veel over de soorten en hun werking en geeft ook voorbeelden uit de praktijk.
Klankheling is een van de oudste vormen van geneeskunst. Aboriginals gebruikten de didgeridoo.
Neuriën en zingen werkt regulerend, het verhoogt het zuurstofgehalte in ons bloed, verlaagt de bloeddruk enz..
Met een stemvork kun je iemands trillingspattronen horen en zonder woorden luisteren naar de emoties.
Hoewel muziek onzichtbaar is, is de impact ervan behoorlijk fysiek.
Als we iets mankeren is ons lichaam letterlijk niet in harmonie.

"Ja het blijkt dat de onzichtbare wereld de echte wereld is en de fysieke wereld het effect daarvan"

-Muziek is het medicijn voor deze tijd-
Muziek en geluid hebben veel invloed op onze gezondheid, meer dan je zou denken.
Dit boek is een ontdekkingstocht door de geschiedenis en de wetenschap.
-Voor iedereen die op zoek is naar rust, balans en innerlijke kracht-

Er is zoveel over te vertellen, ik heb enorm veel aantekeningen. Maar het beste kun je dit boek zelf lezen als het onderwerp je boeit.
Met behulp van de QR code in het boek kun je meditaties downloaden.

Meer recensies van MarYan