Het kerstboek dat je wilt lezen!
“Wat doen we met de kerst” is een vraag die in veel families al ver voor december wordt gesteld. Bij de familie De Koning is dat niet anders, maar sinds moeder plotseling overleed is alles veranderd. Vader wil de traditie voortzetten maar heeft dit jaar een briljant idee...
Hij huurt een cottage in Engeland om de Kerst met zijn drie kinderen en eventuele aanhang door te brengen. En oma natuurlijk die in een verzorgingshuis woont.
Elena, haar broer Daan en oudste zus Anouk met man en 2 zoontjes.
Niemand heeft er eigenlijk zin in maar vader heeft iets belangrijks te vertellen en dus is er geen ontkomen aan.
Elena runt haar eigen koffiezaak waar ook ene meneer S regelmatig langskomt, een knappe, verzorgde sexy man.. Maar daten met klanten, dat kan niet, al denkt Mascha, haar toegewijde rechterhand daar heel anders over.
Anouk is druk druk druk, te druk ja, met haar werk en 2 zoontjes, en loopt bij een heel goede psychotherapeut. De dood van haar moeder heeft er ingehakt.
Daan heeft een ex, Livia met wie er toch nog iets broeit. Livia is ook de yogajuf van zijn oma.
Je zit eigenlijk meteen in het verhaal die in de koffiezaak begint, en je wilt ook niet meer stoppen. Vannessa heeft een vlotte zwierige pen en gooit er regelmatig wijze of humoristische zinnen door.
“Ik wil me oprollen in een servet en verdwijnen tussen de kaneelbroodjes”
“Kerst is tenslotte ook gewoon theater met glühwein..”
Ik dacht al wel snel te weten wat er ongeveer ging komen. Is dat erg? Nee, het verhaal blijft leuk om te lezen. En er gebeuren nog genoeg onverwachte en hilarische dingen.
Je kunt van alles plannen maar soms gaat alles anders.. En dan moet je improviseren.
Dit is werkelijk een geweldig leuk, warm, humoristisch en romantisch kerstboek!
Elena, haar broer Daan en oudste zus Anouk met man en 2 zoontjes.
“Ik wil me oprollen in een servet en verdwijnen tussen de kaneelbroodjes”
“Kerst is tenslotte ook gewoon theater met glühwein..”
Dit is werkelijk een geweldig leuk, warm, humoristisch en romantisch kerstboek!