Dit boek is óók heel leuk voor kids
Plant je producten van Simon Akeroyd is een leuk vrolijk uitziend boek in een handig compact formaat met 40 leuke ideeën om uit te proberen. Je koopt groente, fruit of peulvruchten(droge) in de supermarkt of op de markt en gaat daarmee aan de slag om er nog meer uit te halen. Want er zitten bv zaden in waaruit je gemakkelijk nieuwe planten kunt kweken, bv met paprika, tomaat, pompoen, zelfs aardbeien. Of je snijdt de stronk van een bleekselderij, zet het in een bakje water en na een tijdje verschijnen er stengels en groen die je weer kunt gebruiken, dit kan ook met prei en rode kool, sla.. Leg een plakje tomaat op wat aarde en al snel ontkiemen de zaadjes.. Zet ze in een pot in de vensterbank en later op een warme plek op je balkon.. Ik vind zelf paprika en peper leuker om te doen, dat worden ook minder grote planten. Het is zo leuk om te zien dat er echt paprika’s aan groeien.. Je ziet het wonder gebeuren. Wel goede grond gebruiken en water geven natuurlijk.
En zo zijn er nog veel meer leuke experimenten. Ik vind dit ook echt iets wat voor kinderen mooi en leerzaam is. Ook iets voor scholen wellicht!?
In dit kleurrijke boek wordt het allemaal heel goed uitgelegd met veel foto’s.
Ik heb de knoflook inmiddels op de moestuin in een bak gezet. En de bleekselderij begint te groeien.
Een tuin heb je hiervoor niet nodig dus.