Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Desperate Housewives op drift !

maryse 06 mei 2024
Ontsporende groepsdynamiek is een beproefd recept in het thriller-genre! Plaats je plotacteurs in de juiste setting en de trammelant zal snel van zich laten horen. Als de wrijvingen uit de hand dreigen te lopen, dan ligt er een spannende intrige klaar die vraagt om verteld en gelezen te worden!
In Moordende hitte werken buurvrouwen samen bij de aanleg van een belevingstuin in de wijk. Conflict aanjagende elementen zijn: twee dames met een moeilijk verteerbaar verleden, een tiener met een enigszins riskante hormonale voorkeur, een grofgebekte echtgenoot met haantjesgedrag, slordig poepende hondjes en een poezendrama. Meer dan genoeg stokken om in het hoenderhok te gooien... vooral als je er nog enkele geheimen en wat roddel aan toevoegt!
Hoewel dit debuut verrast door een hechte structuur, een gelijkmatig opgebouwd plot, gestaag (soms iets te traag) oplopende spanning en een originele tuinbiotoop, heeft het wel een aanzienlijk Desperate Housewives gehalte. Als je deze toonzetting vergelijkt met hun laatste boek Schaduwkant, hebben de dames Wester een enorme stap gezet. Waar Schaduwkant confronteert en je aanzet tot nadenken over een ethische kwestie, zorgt Moordende hitte enkel voor entertainment. Hoewel hier zeker enthousiaste lezers voor gevonden kunnen worden, zindert een goed boek na zonder smeltende thermometer!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van maryse

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?