Spannende Feelgood
‘Geheimen op Foxglove Farm’ van Christie Barlow is het tweede deel in de serie over de bewoners van het kleine dorp Heartcross in de Schotse Hooglanden. De ‘Love Heart Lane’ reeks bestaat in de oorspronkelijke, Engelse, taal op dit moment uit 10 uitgebrachte boeken, en twee gepland voor verderop in het jaar. Geheimen op Foxglove Farm is vertaald door Els van Son, die eveneens het eerste deel van de serie ‘Welkom thuis in Love Heart Lane’ heeft vertaald. De vertalingen van deel 3 en 4 staan beide gepland in 2023.
Het verhaal gaat over Isla die op het eerste gezicht een perfect leven lijkt te hebben. Een fijn huwelijk met Drew, twee prachtige kinderen en een mooie boerderij, Foxglove Farm. Maar als je Isla leert kennen blijkt dat helemaal niet het geval te zijn. Ze begint zich eenzaam te voelen thuis en dan stelt Drew zich ook nog heel geheimzinnig en onaardig tegen haar op. Drew blijkt een geheim te hebben dat het einde van Foxglove Farm zou kunnen betekenen. Wederom komen de bewoners van Heartcross samen, ditmaal om Foxglove Farm te redden.
Het verhaal komt rustig op gang en de lezer moet lang gissen naar het geheim van Drew. In de tweede helft van het boek neemt de vaart toe en volgen een aantal grote gebeurtenissen een verrassende wendingen elkaar op. Het is een boek waar de drama zich lang opbouwt en op het einde redelijk vlug laat oplossen. Desondanks sla je dit boek zeker met een goed gevoel dicht!
Christie Barlow maakt ook in dit boek gebruik van personages met actuele en realistische problemen. Dat maakt het een fijn verhaal om te lezen. Het is gemakkelijk om je te identificeren met een personage dan wel mee te leven met zijn of haar gevoelens. Veel van de personages hebben al een introductie gehad in het vorige deel en worden dus maar kort geïntroduceerd. Ook zijn er personages die je liever niet zou ontmoeten. Deze personages zorgen voor een spannende verhaallijn, waardoor het een feelgood is met de nodige spanning.
Een fijn tweede deel van de serie. Geloofwaardiger dan het eerste deel en met de nodige spanning en mysterie. Het boek leest makkelijk en de tijd die ik ‘in’ het boek heb gezeten, waande ik me wederom helemaal in het kleine dorpje. Ondertussen voel ik me verbonden met de personages en ben benieuwd hoe de verdere delen zullen verlopen.