Advertentie

Dit is een ontzettend ontroerend en hartverwarmend verhaal.

Jasper en Sam hebben een innige, warme, onverwoestbare vriendschap. Een leven zonder elkaar kunnen ze zich niet voorstellen.

Sam is een buitengewone meid met een zeer hoog IQ waardoor ze al op haar zestiende aan de universiteit studeert. Jasper studeert aan diezelfde universiteit, maar hij heeft het stukken moeilijker omdat hij de studiekeuze afgrijselijk vindt. Hij volgt die echter om zijn vader trots te maken, om in zijn voetsporen te treden. Maar hij koestert stiekem een andere droom. Jaspers persoonlijkheid, altijd ten dienste van anderen, laat echter niet toe die droom te volgen.

Wanneer hij nog slechts een week te leven heeft, besluiten hij en Sam om alsnog een stukje van die droom te verwezenlijken. Sam doet er alles aan om hem daarbij te helpen.

De auteur bouwt het verhaal meeslepend en gevoelig op zodat ik sommige momenten met tranen in de ogen aan het lezen was. Het is al een mooi verhaal op zich, maar dan komen er toch nog onverwachte wendingen. Geniaal gevonden en ik had ze totaal niet zien aan komen.

De personages zijn sterk uitgewerkt; hun beweegredenen, hun motivaties en gedrag: het klopt allemaal en heeft vaak zijn oorsprong in het verleden. Knap gedaan van de auteur. Dat wordt nog eens versterkt doordat je om en om het verhaal te horen krijgt van Sam en Jasper.

Max en Jonathan vond ik een geweldig leuke toevoeging die het leesgenot weer een trapje hoger plaatste.

Een intens mooie roman over het volgen van je dromen, sterke vriendschap en liefde voor je familie, en dat met personages die je al gauw in je hart sluit én een onverwacht einde.

Reacties op: Hartverwarmend en onverwachts

102
Hart-Slag - Joanne Carlton
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker