Puzzelboek voor de beginnende en zeer ervaren detective

Melissa | Moeder en dochters lezen Melissa | Moeder en dochters lezen
13 apr 2024

Murdle - G.T. Karber

Voor de echte detectives en puzzelaars onder ons is dit niet een leesboek maar een heus mysterie puzzelboek.
In dit boek help je deductive Logico om mysterieuze puzzels op te lossen. De puzzels zijn verdeeld in 4 hoofdstukken die ieder hun eigen moeilijkheidsgraad hebben. Uiteraard is het eerste hoofdstuk het eenvoudigst en loopt het verder op voor de echte die hards.

De puzzels zijn een combinatie tussen goed lezen en afkruizen (deductie methode), hierdoor kom je er achter wie de moord heeft gepleegd, waar en met welk moordwapen.
Het oplossen doe je aan de hand van de diverse bewijsstukken, die bewijsstukken helpen je om de puzzels op te lossen. Dit kan een gedecodeerde labyrinth zijn maar bijv ook iets met sterrenbeelden.
Aan het einde van elke puzzel kijk je bij de antwoorden waar deductive Logico je verder neemt op zijn reis naar meer mysteries en moorden.

Dit is een heerlijk puzzelboek als je even iets anders wil dan de sudoku, kruiswoordpuzzel. Je moet logisch nadenken en goed lezen. Heerlijk voor op vakantie of gewoon even lekker op de bank. Om te starten moet je wel eerste even goed de uitleg doorlopen maar daarna kan je los.
Elke puzzel staat op zich, je kan daardoor het boek gewoon op elk moment pakken en een puzzel maken. Zelfs de niet lezer en Noa waren zeer geïnteresseerd in het oplossen van de puzzels. Door de diverse niveaus is het voor elke beginnende of zeer ervaren detective een uitdaging.

Meer recensies van Melissa | Moeder en dochters lezen