Langzaam neemt hij de controle van haar leven over.

Melissa | Moeder en dochters lezen Melissa | Moeder en dochters lezen
9 mrt 2023

Het boek gaat over een jonge vrouw Marissa. Marissa die een lastige basisschool tijd achter de rug heeft van pesterijen en thuis geen veilige haven had om zich goed te kunnen uiten. Marissa komt helemaal tot leven in haar middelbare school periode. Ze krijgt zelfvertrouwen en ook de eerste relaties zijn een feit.

Als Marissa weer alleen is dringen haar vriendinnen aan op een date met Rik. Rik zou veel interesse in haar hebben maar door alle verhalen die over hem rond gaan, houdt ze het lang af. Om maar van het gezeur af te zijn besluit ze uiteindelijk toch op date te gaan met Rik. Rik blijkt heel anders dan ze had gedacht, hij heeft humor, vult haar precies aan wat zij mist. Haar muziek smaak is ook zo’n muzieksmaak. Rik is zelfverzekerd en straalt uit dat de wereld aan zijn voeten ligt. Hij lijkt haar droomprins te zijn

Langzaam aan veranderd de relatie, eerst meer beschermend steeds meer naar dat Marissa zijn bezit wordt. Marissa krijgt steeds minder vrijheid en ondanks waarschuwingen, van vooral haar vader, blijft ze vechten voor de relatie en de betere kant Rik zien. Marissa hoopt dat het tij keert als hun kindje is geboren.

Het is een waargebeurd verhaal wat beschrijvend wordt beschreven met de gevoelens, gedachten en gebeurtenissen vanuit de derde persoon. Persoonlijk vond ik dit niet echt prettig lezen.
Het verhaal is zeer ingrijpend, als je ziet hoe iemand steeds meer wordt opgeslokt in een relatie, gemanipuleerd, mishandeld. Dat ondanks dat iemand merkt dat het niet ok gaat, toch altijd blijft zoeken naar mooie en betere momenten en kanten van de ander.
Dit boek kan veel mensen, vooral vrouwen, inzicht kan geven hoe een relatie met een narcist tot stand komt en hoe hij manipuleert en je volledig aan jezelf gaat twijfelen.

Ik denk dat er nog meer in het verhaal had gezeten als het verhaal op een andere wijze zou worden weergeven.

Meer recensies van Melissa | Moeder en dochters lezen