Advertentie

Het plot van Genadeloos maakt zijn verwachtingen niet helemaal waar. Waar je als lezer door de achterflap een spannend verhaal verwacht met een spetterend einde, kabbelt het verhaal meer een beetje voort. Pas bij de laatste 20 bladzijden wil je weten wat er precies is gebeurd en wie er verantwoordelijk is voor de gruweldaad.
Ook de schrijfstijl is niet per se om over naar huis te schrijven. Zeker in het begin van het verhaal bevatten de zinnen nauwelijks meer dan zes woorden, waardoor het een beetje kinderachtig aandoet: Meer als een C-boek (12-15 jaar) dan een Young Adult. Naarmate het verhaal vordert lijkt het echter alsof je meegaat in de ontwikkeling van Mellink en worden de zinnen en daarmee gedachten en acties van de personages complexer, waardoor ze meer diepte krijgen.

Er komen veel thema’s aan bod, zoals huiselijk geweld, stalken, drugsgebruik en meer. Ze worden echter slechts aangestipt en er wordt niet echt op de onderwerpen ingegaan. Zo lijkt het, door de achteloosheid waarmee de 16-jarige tweeling een sigaret of jointje rookt, alsof het doodnormaal is wat zij doen of deze leeftijd.

Het verhaal was uiteindelijk rommelig en het einde in plaats van verassend, ongeloofwaardig. Ik zou het niet per se aanraden, omdat de doelgroep qua leeftijd wat onduidelijk is en het voor de liefhebbers van écht spannende verhalen waarschijnlijk wat te mild is. De personages komen niet helemaal lekker uit de verf en de schrijfstijl is niet goed genoeg ontwikkeld. Een prima boek voor tussendoor, maar helaas niet meer dan dat.

Reacties op: Onrealistisch en ongeloofwaardig

23
Genadeloos - Jennefer Mellink
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners