Advertentie
    Merel Hebban Recensent

Als de prins uit het verre Noorden naar het paleis van Suryan komt om diens verloren prins te vinden, kan het keukenmeisje Simran haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat ze naar de prins kijken. Haar nieuwsgierigheid komt haar duur te staan als ze ontdekt dat de prins uit het verre Noorden haar maharadja besteelt en zij door hem neergeslagen en meegenomen wordt. Dit brengt haar in een wereld vol avontuur, maar ook gevaar.

De wereld zit mooi en geloofwaardig in elkaar. Het lijkt Indiaas maar heeft voldoende originele kanten om echt een nieuwe wereld te zijn met een eigen sfeer. Die sfeer komt al meteen goed tot uiting in de cover en de paginagrote afbeeldingen die aan het begin van elk deel staan. De wereld is tot in details toe uitgewerkt. Elke land en elke heerser heeft eigen gewoontes en gebruiken. Zo is de opvolging van de heerser in elk land op een eigen manier geregeld. Dit kan via de bloedlijn zijn of door het uitschakelen van competitie.

De plot is overtuigend. Het start met het verhaal van de de verdwenen prins. Niemand weet natuurlijk het ware verhaal, maar men gaat wel op zoek naar de verloren prins want daar staat nogal een beloning tegenover. De gebeurtenissen die elkaar opvolgen doen logisch aan. En de plottwist richting het einde van het boek maakt het een origineel en verrassend verhaal.

Ook de personages zijn gevarieerd en interessant. Het is zeker een leuke keuze om een bediendemeisje op avontuur te sturen, dit zorgt voor een verfrissend perspectief. Zeker daar Simran midden in koninklijk gezelschap valt en daar dus met andere ogen naar kijkt dan iemand die zich daar dagelijks tijd mee doorbrengt. Haar nieuwsgierigheid en eerlijkheid zijn ontwapenend. De prins is heel anders dan zij, maar juist door de tegenstellingen is er een boeiende interactie tussen die twee.

Naast het avontuur zit er ook romantiek in het verhaal. Dit past bij een YA boek en alhoewel het er iets te dik bovenop ligt, is het niet storend. Dit komt ook doordat deze verhaallijn niet overheersend wordt, de nadruk blijft liggen op de hoofdlijn: Het redden van de prins van Suryan.

De zwendelprins is een verhaal dat zich afspeelt in een mooie, overtuigende wereld. Het is een spannend avontuur met een interessante plottwist. Een sfeervol boek om te lezen!

Reacties op: Mooie wereld

112
De Zwendelprins - Rima Orie
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners