Een ontdekkingstocht die onder je huid kruipt.
De laatste profeet is geen boek dat je even weglegt. Wat begint als een ontspannen zeilreis van Emile van Straten en zijn vriendin Jenny verandert gaandeweg in een spannend en soms verontrustend avontuur. Wanneer Emile gevraagd wordt onderzoek te doen naar een eeuwenoude kaart, ontvouwt zich een zoektocht die steeds dieper graaft in verborgen lagen van de geschiedenis en misschien wel verder gaat dan de grenzen van onze planeet.
Han Peeters schrijft zonder opsmuk, maar met een scherp oog voor detail. Hij zet een verhaal neer waarin elke ontdekking nieuwe vragen oproept en de werkelijkheid langzaam begint te verschuiven. Als lezer word je meegenomen in een onderzoek dat geloofwaardig aanvoelt, juist doordat het zo natuurlijk begint: een opdracht, een vondst, en dan de ene na de andere onthulling.
Wat het boek bijzonder maakt, is de manier waarop het speelt met het idee dat onze geschiedenis misschien lang niet zo vaststaat als we denken. Peeters durft grote thema’s aan te snijden over beschaving, waarheid en wat het betekent om mens te zijn zonder het verhaal uit balans te brengen.
De laatste profeet is spannend, prikkelend en zet je aan het denken. Geen spektakel om het spektakel, maar een zorgvuldig opgebouwde zoektocht die je achterlaat met het gevoel: wat als dit meer is dan zomaar een verhaal?