Een zoektocht die onder de huid kruipt.
De zevende krijger is zo’n verhaal dat begint als een zoektocht naar identiteit, maar zich langzaam ontvouwt tot iets veel groters: een reis door innerlijke strijd, kwetsbaarheid en de kracht van verbinding. Cecilia Campos weet de stem van Aelin zo intiem en levensecht neer te zetten dat je niet alleen haar verhaal leest, maar het bijna meebeleeft.
Vanaf de eerste pagina voel je dat er iets in Aelin borrelt – een vraag die ze zelf nauwelijks kan formuleren, maar die haar leven bepaalt. Wanneer de wereld om haar heen wordt bedreigd door wezens uit de mist, grijpt ze haar kans om te handelen. Wat volgt, is een reis die niet draait om dapperheid op het slagveld, maar om het confronteren van jezelf. Campos schrijft deze innerlijke ontwikkeling subtiel en met veel menselijkheid: niet zweverig, maar oprecht en tastbaar.
De wereld van de Bergbroeders – een orde die geloof hecht aan de kracht van gedachten – is fascinerend opgebouwd. Hun filosofie vormt niet alleen decor, maar een wezenlijk onderdeel van het verhaal. Het is een mooie afwisseling tussen spirituele diepgang en tastbare actie.
En dan is er Loïc. Geen stereotype stoere held, maar een personage dat net zoveel worstelt als Aelin, al verbergt hij dat misschien beter. De chemie tussen hen is intens zonder dat het ooit goedkoop of overdreven wordt. Hun relatie is als een langzaam smeulend vuur: voelbaar, broeierig en precies op het juiste moment ontvlammend.
Wat dit boek onderscheidt, is hoe Campos de werkelijke strijd weet te verwoorden: die tussen wie we denken te moeten zijn, en wie we werkelijk zijn. De confrontatie met angst, verlangen en zelfbeeld wordt hier geen abstract idee, maar de kern van het verhaal.
De zevende krijger is een rijk, emotioneel en prachtig verteld romantisch fantasyverhaal. Het is zowel avontuurlijk als introspectief, met personages die je bijblijven en een wereld die je langzaam maar zeker onder de huid kruipt.
Voor lezers die houden van fantasie met ziel, van groei en strijd die van binnen begint, is dit boek een absolute aanrader.