Explosief spannend
Speciale opdracht van Frank van Zwol. Het is een superspannend verhaal die zich afspeelt in Nederland in 2005. Af en toe word je terug gekatapulteerd naar 1983. Spanning is verzekerd tot op het einde, zat zelf op het puntje van mijn stoel op het laatst.
Tom Berndt is een oud-militair die nu werkt als fotograaf bij het MIVD, hij werd door zijn overste om naar het militair domein Darp. Ze hadden een blok beton gevonden, met een speciaal apparaat gaan ze de bodem scannen om te kijken wat er zich in het blok beton bevind. Vrij snel ontdekten ze een lege holte, maar ook iets wat op een foetus lijkt, alleen groter.
Helaas wordt het onderzoek abrupt stopgezet door Frens, de leider van de Marechaussee maar waarom? Wat mag niet boven water komen? Vanaf dan begint een hele zoektocht met achtervolgingen en onderzoeken, het moeilijkste was om onder de radar van Frens te blijven.
De auteur heeft hier een prachtverhaal neergezet, hij neemt je mee in het militaire leven van vroeger en hoe het met deze mensen nu gaat. Hij weet de spanning goed vast te houden waardoor het moeilijk wordt om het boek weg te leggen