Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

DONKERE GEDACHTEN..!!

Mieke Piersma 11 juni 2024
Een goede YA thriller is “DARK MIND” van Cis Meijer. Heb inmiddels vele YA thrillers van haar gelezen met altijd een actueel thema.
Desi werkt als stagiaire aan een misdaadreportage en is tevens de hoofdrolspeelster in dit verhaal. Als ze een drinkspelletje heeft met Claire ( aan wie ze een gruwelijke hekel heeft) en haar gewonnen prijs niet krijgt, heeft ze door dat ze belazerd is door Claire, die haar het leven zuur maakt. Desi krijgt onderweg naar huis een black out en herinnert zich niet wat hieraan vooraf gegaan is.
De volgende dag blijkt Claire in de avond ervoor vermoord te zijn en haar tweelingzus Jara, de vriendin van Desi, is verdwenen.

Desi gaat met Thom op onderzoek uit en willen Jara opsporen. Wat kan er met haar gebeurd zijn? Kan Desi Thom vertrouwen?
Dark Mind is een boek wat gemakkelijk leest, heeft een vlotte en duidelijke schrijfstijl en zal bij menigeen in de smaak vallen.
Het verhaal boeit vanaf de eerste bladzijde, maar toch had ik mijn twijfels toen ik de ontknoping las. Niet echt geloofwaardig en een beetje ver gezocht.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Mieke Piersma

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?