Openhartig en boeiend
‘De doorzetster’ bestaat uit een voorwoord door Greet Doornenbal, gevolgde door drie delen: Het verlies, Weer verliefd en De strijd.
Achter in het boek lees je behalve een woord van dank nog een stuk met de titel: ‘Inzicht geven aan anderen.’
Wat ik een heel goed idee vond: briefjes schrijven voor iedereen tegen wie je iets wilt zeggen mocht je dat zelf niet meer kunnen. Mocht je er niet meer zijn, kan de echtgenoot of vriend dat briefje aan de betreffende persoon geven.
Dat is een heel persoonlijk contact, want wie schrijft die blijft!
Wat me vooral opviel is de kracht die spreekt uit hetgeen ik gelezen heb. Sommige passages in het boek deden me denken aan mijn eigen angsten en hoe ik daar mee omgegaan ben.
Marianne heeft op een openhartige en boeiende wijze haar leven beschreven. Wat vooral blijft hangen is de positiviteit die de auteur blijft houden, ongeacht wat er op haar pad komt.
Dat gevoel van hoop houden, niet bij de pakken neerzitten en je geloof blijven volgen lees je door het hele boek heen.
Je hoeft niet hetzelfde geloof aan te hangen als de auteur om te kunnen genieten van dit boek. Ik heb ‘De doorzetster’ graag gelezen.