Advertentie
    Minca (My Winged Books) Hebban Recensent

Shady Grove heeft het vermogen van haar vaders om met zijn viool geesten uit het graf te roepen geërfd. Maar ze weet ook dat de melodieën van de viool niets dan problemen en duisternis met zich meebrengen. Wanneer haar broer wordt beschuldigd van moord, kan ze de doden hun geheimen niet laten bewaren. Om zijn naam te zuiveren moet ze de geesten oproepen om achter de waarheid te komen.

Vanaf de eerste bladzijde wordt duidelijk dat muziek, melodieën en zang een grote rol hebben in het verhaal. Shady speel viool in een band met haar twee beste vrienden. Er wordt opgetreden en er wordt geluisterd naar de muziek van andere muzikanten. Ondanks dat de muziek niet daadwerkelijk vanuit het boek te horen is, weet de auteur het belang en de beleving ervan wel goed weer te geven op papier. Wellicht dat een playlist bij dit boek wel van meerwaarde had kunnen zijn, want aangezien er liedjes en artiesten in het boek naar voren komen die daadwerkelijk bestaan, zou de lezer daar wellicht een extra beleving mee kunnen krijgen. De sfeer van rodeo, bluegrass en cowboylaarzen blijft door het hele verhaal voelbaar, van de kledingstijl, de muziek maar ook het taalgebruik. De auteur heeft zich hier goed in verdiept om deze elementen realistisch over te laten komen.

Het fantasy-element van het oproepen van geesten met de viool van Shady’s vader is mooi uitgewerkt, maar heeft absoluut niet de overhand in het verhaal. Want ondanks dat het een belangrijk element is, komt het minder aan bod dan je zou verwachten. Er zijn namelijk geheimen, familieproblemen, vriendschappen en ruzies die veel meer naar voren komen. Het magische element is een mooie toevoeging aan het verhaal om ervoor te zorgen dat er wellicht gerechtigheid plaats kan vinden, maar het heeft niet altijd de overhand in het verhaal. Familiebanden en familiegeheimen komen langzaamaan steeds meer aan het licht en zorgt voor een negatieve en spannende ondertoon in het verhaal. De sfeer leidt hier niet onder, deze geheimen en ontdekkingen maken het juist sterker. Ondanks dat Shady’s familie best wel groot is doordat het opnieuw is samengesteld en er ook genoeg liefdesgeschiedenissen naar boven worden gehaald, voelt het heel realistisch, zeker in samenwerking met de sfeer van het verhaal. Het vergt wel wat toewijding van de lezer om alle personages en hun connecties goed bij te houden en te blijven begrijpen, want met uitzondering van Shady hebben de andere personages best wel veel voorkomende namen, die soms ook nog een beetje op elkaar lijken, waardoor het soms net wat lastiger wordt om ze uit elkaar te kunnen houden. Maar na verloop van tijd went dit en krijgt ieder personage wel een eigen stem en gezicht.

Naarmate Shady dichterbij de waarheid komt, wordt het verhaal steeds spannender. Er vinden een aantal confrontaties plaats die in het bijzijn van Shady en haar jongere zusje niet echt gepast zijn, maar wel echt plaatsvinden. Dit maakt het verhaal niet per se minder geloofwaardig, maar wel angstaanjagender. Op een gegeven moment zijn niet alle personages meer te vertrouwen en wordt het lastig voor Shady om vrienden of familie in vertrouwen te nemen terwijl ze achter de waarheid van haar broers beschuldiging wilt komen.

Dit verhaal bevat een spannende zoektocht naar de waarheid. Als je niemand meer kunt vertrouwen, zullen alleen de geesten kunnen helpen om de waarheid te onthullen.

Reacties op: Zoektocht naar de waarheid

1
Ghost Wood Song - Erica Waters
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners