Advertentie
    Minca (My Winged Books) VIP Club

Ren Kolins bezit magie. Ze is een Zilverdrager en dat komt goed van pas om sloten te kraken en andere kleine wonderen te verrichten om te kunnen overleven. Maar in een wereld waarin alleen de koninklijke familie nog Zilverdragers zijn en de rest wordt uitgeroeid, moet Ren extreem voorzichtig zijn met het gebruiken van haar magie. Toch weet iemand achter haar geheim te komen. Om haar geheim niet verder openbaar te maken, dient ze zich bij hun revolutie aan te sluiten. Maar ze krijgt pas het geld als de koning van de troon is gestoten.
De tijd begint te dringen als de koning zijn troepen erop uit stuurt om de leider van de rebellie neer te halen. Adley Farre, de beste strijder van de koning, komt steeds dichter bij de waarheid van Ren en de rebellen. De koning doet er alles aan om hen uit de weg te ruimen, maar tegelijkertijd is het zijn jongste zoon die achter zijn rug om steeds meer connecties krijgt met de rebellen.

De introductie van het verhaal start gelijk met een actie scène. Je wordt als lezer direct in het verhaal gezogen en door de fijne schrijfstijl vlieg je zo door de eerste hoofdstukken heen. De auteur weet een goed evenwicht te behouden tussen informatie, dialogen, actie en spanning. Precies op de juiste momenten gebeurt er weer iets waardoor je aandacht volledig naar het verhaal toe wordt getrokken en je je er niet meer uit los kunt maken. Terwijl de wereld in het eerste kwart van het verhaal goed wordt opgebouwd en de ondergrondse vechtpartijen voor de nodige actie zorgen, worden er verschillende personages in het verhaal geïntroduceerd en uitgewerkt.

Je volgt zo’n vier verschillende verhaallijnen die allemaal met de koning of de opstand te maken hebben. Het fijne van de perspectiefwisselingen is dat je als lezer het verhaal vanuit verschillende hoeken te zien krijgt. Niet alles is namelijk zwart/wit. Je leert de motieven van de antagonisten beter begrijpen en terwijl je meer over hen leest, maken hun geschiedenis en beweegredenen enige sympathie bij je los. Dat dit succes vol is gelukt, is wel een compliment waard. In de eerste helft van het verhaal bevinden de verschillende verhaallijnen nog redelijk ver van elkaar en hebben de personages nog niet veel met elkaar te maken. Maar gaande het verhaal ontwikkelt zich dit steeds wat verder. Er worden hier en daar wat contacten gelegd en dichterbij de conclusie worden deze verbindingen verder uitgediept en steeds belangrijker. Desondanks blijft Ren toch wel het belangrijkste personage en maakt zij de grootste ontwikkelingen door. Ze is opstandig, koppig, sarcastisch en stoot zoveel mogelijk mensen die bij haar in de buurt komen af. Halverwege het verhaal wordt ze steeds vaker met zichzelf, haar gebreken, geconfronteerd en de omgeving en omstandigheden dwingen haar op een gegeven moment om zich aan te passen en voor verandering te gaan zorgen. Zo blijkt opnieuw dat iemand niet alleen goed of alleen slecht is, maar soms een beetje van beide in zich heeft.

Hoe duidelijker de plannen van de opstand worden, hoe spannender het verhaal wordt. (Ik voelde) Je voelt dat er naar een climax toe gewerkt (werd) wordt. En het is nog maar de vraag hoe die uiteindelijke ontknoping tot stand zal komen, want de tegenstanders hebben ook het een en ander in hun mars waarmee ze Ren en de rebellen nog wel eens zouden kunnen verrassen.

De typische en herkenbare elementen uit de gemiddelde YA boeken komen ook in dit boek naar voren maar toch weet de auteur er een specifieke en bijzondere draai aan te geven, waardoor het boek niet zomaar met een andere titel te vergelijken is. Dat maakt dit verhaal uniek.

Bedankt uitgeverij Flux en NetGalley voor het reviewexemplaar!

Reacties op: Of Silver and Shadow

1
Of Silver and Shadow - Jennifer Gruenke
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker